100% SSD technológia minden tárhelyen

Hogy a sebesség és az adatbiztonság ne legyen probléma

SSD kiszolgálás? Mi fán is terem az?

Ma már szinte mindenki hallotta ezt a szót – SSD. Többnyire az jut erről az ember eszébe, hogy olyan meghajtó – merevlemez -, amiben nincsenek mozgó alkatrészek. Igen, ez igaz. De ez csak töredéke annak, amit az SSD nyújt.

Ami azt illeti, az SSD nagyjából egyidős a számítógépek létezésével. Furcsán hangzik nem? Pedig így van. De mit is jelent maga a szó?

SSD = Solid-State Driver, azaz szilárd test meghajtó vagy tartós állapotú meghajtó, amit még félvezető alapú meghajtónak is neveznek, mert az adattárolásra félvezetős memóriát használ. Ezen felül “szilárd test”, mivel valóban nem tartalmaz mozgó alkatrészt. Miért érdekes ez utóbbi?

Ha már járt úgy, hogy a számítógépében lévő merevlemez (régi nevén winchester, HDD) egyik pillanatról a másikra például az író-olvasó fej sérülése miatt meghibásodott, és a lemez lényegében használhatatlanná vált, akkor pontosan tudja, hogy miről van szó. A hagyományos meghajtóknál éppen a mozgó alkatrészek jelentették és jelentik még mindig az egyik legnagyobb kockázatot, hiszen meghibásodásuk jóval nagyobb eséllyel következik be, mint egy olyan eszköznél, ahol nincs ilyen alkatrész.

Akkor miért nem terjedt el már jóval korábban?

Mert a kezdeti időkben szinte megfizethetetlenül drága volt. Ha megnézi az elmúlt 5-10 év árait a hagyományos meghajtók és az SSD meghajtók tekintetében, akkor világosan látszik, hogy  – bár van csökkenés a különbségeket illetően – az SSD technológia még mindig többe kerül, mint a jól megszokott, hagyományos megoldások.

A másik, ami elő szokott fordulni szolgáltatóknál az úgynevezett SSD-boost. Ez annyit tesz, hogy a technológia bizonyos részein SSD-t használnak, de alapvetően a hagyományos megoldásokra támaszkodnak. Ezzel természetesen sok területen javulást érnek el a teljesítményben a megszokott megoldásokhoz képest, de a szolgáltatásuk mégiscsak a hagyományos technológiákra épül.

Sok szolgáltató az SSD megoldásokat felkínálja ügyfeleinek felárért, ez természetesen szívük joga. Mi azonban nem kérünk felárat ezért Öntől. Az összes tárhely csomagunk ára tartalmazza már az SSD működést.

 

Mi viszont, a TárhelyMost-nál úgy döntöttünk, hogy a lehető legjobbat nyújtjuk ügyfeleinknek. Ezért 2018-ban minden szerverünknél átálltunk a 100 százalékban SSD kiszolgálásra! Azóta is minden egyes új szerverünket már csak ezzel a technológiával indítjuk el!

E téren nem vagyunk hajlandók semmiféle kompromisszumra! Ezért is mondhatjuk azt, hogy nálunk minden tárhely 100 %-ban SSD technológiával működik. Az, hogy ehhez még a cPanel kiváló szolgáltatásait is nyújtjuk, csak “hab a tortán”, de úgy véljük, hogy csak a legjobbat lehet adni.

Kompromisszum mentes SSD és cPanel a TárhelyMost-on

Milyen előnyöket nyújt az SSD technológia?

Rendkívüli növekedést az írás-olvasás sebességében. Az írás-olvasás teljesítmény jelentősen javul, így javul a sávszélesség kihasználtság, valamint az adatok elérésének ideje is.

Ez tehát egyrészt megnyilvánul az oldal betöltési sebességének a hagyományos megoldásokhoz képest jelentős növekedésében, másrészt az adatbiztonság (hibák számának csökkenése, adatvesztés kérdése, stb.) ugyancsak többszörösen jobb lesz.

Nos, ezek miatt nem kötünk kompromisszumokat ezen a téren.

Éljen a lehetőséggel! Használja ki az SSD + cPanel által nyújtott jelentős előnyöket! Ne legyen hajlandó kompromisszumokra!

Nézze meg tárhely csomagjainkat és válasszon!